Kirjojen ulkoasun suunnittelu ja taitto

Kirjan tekeminen on monipolvinen prosessi, johon kirjoittaja investoi paljon aikaa ja omaa osaamistaan. On siis tärkeää, että teksti saa arvoisensa ulkoasun. Autan kirjan julkaisijaa valmistamaan niin hyvän teoksen kuin mahdollista.

Kirjan taittamiseen liittyvät palvelut sisältävät mm.

kirjan sisällön ilmeen suunnittelu, tekstien ja mahdollisten kuvien asemointi
kirjan alkusivut, nimiösivut ja sisällysluettelo
kuvituksen suunnittelu valmiiden kuvien pohjalta
kirjan kansien suunnittelu
sopivan kirjan mittojen ja materiaalin valinta
tarvittaessa painoliikenteen hoitaminen (esim. painotarjousten pyytäminen, painolle valmiin tiedoston toimittaminen)
ISBN-tunnuksen hakemisessa avustaminen

Toteuta omakustannekirjat helposti ja vaivattomasti!

Onko haaveissasi painattaa omakustanne? Kerätä parhaimmat runot runokirjaksi, tallettaa suvussa kulkeneet reseptit keittokirjaksi, saattaa sukutarinat kansiin sukukirjaksi tai vaikkapa kirjoittaa romaani? Tällöin omakustannekirja on sopiva ratkaisu. Esimerkiksi muistelmien painaminen omakustanteena on mahtava lahjaidea, jolla tarinoita ja tietoa saadaan siirrettyä jälkipolville.

Omakustannekirja ja ylipäätään oman kirjan kustantaminen herättää monesti paljon kysymyksiä ja epäilyksiä, joiden takia projekti saattaa jäädä monelta toteuttamatta.

Teen sinulle kirjan toteutuksesta miellyttävän ja mutkattoman prosessin kymmenien vuosien kokemuksella.

Omakustannekirja ammattilaisen kanssa toteutettuna on helppoa ja vaivatonta. Olen mukana koko prosessin ajan ja lopputuotteena on laadukas painotuote kirjan muodossa.

Olen taittanut vuosien varrella useita erilaisia omakustannekirjoja. Kannattaakin olla minuun yhteydessä jo kirjan teon alkuvaiheessa. Näin voimme yhdessä etsiä juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Hyvä tietää

Kirjan taitto mietityttää monia varsinkin ensimmäisen kirjan kirjoittajia. Joitain perusasioita on hyvä tietää jo kirjaa kirjoitettaessa ja suunniteltaessa millaisen kirjan haluaisi valmiina olevan ja mitkä asiat vaikuttavat kirjan painatuksen ja taiton hintaan.

Mitä ainakin kannattaa miettiä etukäteen

Kannattaa miettiä ainakin kirjan koko, arvioitu sivumäärä, kirjan värisyys, onko se tekstikirja vai onko siinä kuvia, onko se mustavalkoinen vai onko siinä värikuvia ja haluttu painosmäärä. Paperilaatu on myös tärkeä ja siihen vaikuttaa onko kyseessä tekstikirja vai onko värikuvia. Pohdittavaksi tulee myös kirjan kannet, onko se kovakantinen vai onko kannet kartonkia.

Mitä pitää ottaa huomioon jos annan oman tekstin taittajalle

Teksti toimitetaan taittajalle tekstinkäsittelymuodossa esim. Word, ei pdf muodossa. Kirjoittaessa kannattaa keskittyä sisältöön ja oikeinkirjoitukseen, ulkoasumuokkauksen voi jättää taittajalle. Kirjoittaja vastaa ainoastaan sisällöstä, ei muotoilusta. Taittaja ei ole oikolukija. Taittoa ei myöskään ole tarkoitettu siihen, että vasta siinä kohtaa tarkistetaan tekstin oikeinkirjoitusta. Tämä siksi, että tekstisisältöön tulevat pienetkin muutokset – vaikka vain yhden kirjaimen muutokset (erityisesti, jos niitä on paljon) – vievät paljon aikaa. Mitä enemmän korjattavaa on, sen enemmän taiton viimeistelyyn menee aikaa. Jos korjattavaa on paljon, se aina viivästyttää julkaisun valmistumista. On toki selvää, että taiton yhteydessä voi aina tulla pieniä virheitä. Korjauskierrokset ovat niiden korjaamista ja säätämistä varten. Taittajalta saat tarkemmat ohjeet.

Kuvat

Kuvien tiedostokoon pitää olla tarpeeksi suuri jotta niiden tarkkuus on riittävä painatukseen. Kuvien tekijänoikeudet pitää myös ottaa huomioon. Painetussa tai sähköisessä teoksessa voi käyttää kuvia joiden käyttöoikeus sinulla on tai niihin on hankittava kirjalliset oikeudet kuvaajilta. Omat piirrokset ja valokuvat ovat ongelmattomia.

Oma runokokoelma, sukutarina tai vaikka sukusi perinnereseptit muuntuvat edullisesti, nopeasti ja vaivattomasti kirjaksi!